Pages

Bonboneva - ръчно изработено бельо

Добре дошли в страничката на Bonboneva!Тук ще намерите информация, за бельото, а скоро и банските, които се шият от внимателно подбрани материи и платове, стъпка по стъпка, от кройката до опаковането от един човек. Казва се Bonboneva, като бонбон, bon Eva и Бонева /моето име/. Bonboneva е красиво и удобно бельо, с качествени материи, прецизна изработка и безупречен стил.

Началото


Реших да опитам да шия бельо, възстановявайки се от травма и за да запълня празнина в шевните си проекти. Много бързо осъзнах колко различно може да е бельото, когато няма почти никакви ограничения за стила, цвета, размера и материята. Има ли плат и мерки, може да се ушие почти всичко, което си пожелаеш!


Тъй като за мен самата, търсенето на подходящо като стил, размер или цвят бельо,  често е било времеемко приключение с неясен край, сигурността да нарисувам, избера плат и ушия беше откритие. Реших да го предложа на други жени - бельо по мярка в любимите /или необходими за конкретен тоалет/ цветове и линии, при това често с естествени материи.

Моделите


Моделите се рисуват и след това кроят ръчно, едно по едно. Непрекъснато се обогатяват, а можете и да поръчате бельо в определен стил, подобие на любимо бельо, или вдъхновено от снимка. Вече шити, налични и предстоящи предложения можете да видите във Facebook. Страницата е на английски засега. Смело напишете съобщение ако имате въпроси!


Материалите


Повечето използвани платове са италиански. Малкото изключения са със същото качество и произведени отново в Европа. Ластиците и дантелите са най-често италиански, но има и английски, български  и германски сред тях.

Материите

 


Основната част от моделите са изработени преимуществено от памук или вискоза - два естествени материала. Прозрачните части /меш, дантели/ са синтетични, но дищащи.

Как се предлага?

Бельото се предлага само онлайн засега. Все още можете да го намерите само в Etsy /вижте и "Колко струва?" по-долу на тази страница/, или да поръчате в страницата във Facebook . Шие се по поръчка и по размер на клиента. Възможно е да има налични готови продукти във вашият размер, но ако няма, желаете друг цвят или сте между размерите, тъкмо ще имате бельо шито специално за вас!Времето за изпълнение варира според натоварването в момента, но се стремя да не е над седмица. Времето за изработка се уточнява при поръчката.

Колко струва?


Стигайки до тази част от бизнес идеята, реших да предложа специални цени за всички българки. Затова, моля, използвайте съобщенията в страницата или оставете коментар тук /с ваш имейл/. "Гащите" или "килотите" /това е закачка тук, описваща всички видове стилове и изрязвания/ са на цени между двайсет и трийсет лева, сутиените - около деведесет /като показаните тук/. Сутиените могат да са със или без банели. Засега само с меки чашки. По-леки варианти /т.н. bralette/, ще бъдат налични до края на лятото. 

За мен

 

Казвам се Ралица Бонева. Като ученичка започнах да шия дрехи, a чак миналото лято осъзнах, че в университета шиех целия си гардероб, но без  бельото.

Създаването на модел, кроенето и изработката му е едно малко сътворение, което обичам. Надявам се удобното и красиво бельо,  по ваш вкус и размер, да добави още радост в ежедневието ви!

No comments:

Post a Comment